Bingodragning

Hur en bingodragning går till skiljer sig nästan ingenting beroende på vart man spelar men det kan se ut på lite olika sätt.

När man spelar online så ser man nästan aldrig en person som drar och ropar ut nummer. Dragningarna är förprogrammerade, men ibland så har bingosajterna såkallade kändisutropare. Då kan man lyssna på när en känd person ropar ut de nummer som dras om man väljer att ha ljudet på när man spelar.

Det går relativt fort när man spelar bingo online men på de flesta bingosajter så kan du dels klicka på en knapp som heter “komma i kapp” eller liknande. Då kommer alla nummer som du själv inte hunnit markera att bli markerade på dina brickor automatiskt. Dels kan du klicka i “Automarkering” eller “Autodaub” då kommer spelet att hålla reda på dina brickor åt dig och markera dina nummer om dem dras. Online behöver du aldrig vara orolig för att missa en vinst, skulle du få bingo så går pengarna automatiskt in på ditt spelkonto. Även om din dator loggar av sig själv under tiden.

En bingodragning i hall kan se lite olika ut, på en del ställen finns ingen bingoutropare. Numren visas på skärmar och bingovärdar går omkring och delar ut vinsterna när någon vinner. Men på många ställen är det fortfarande en person som har i uppgift att ropa ut de nummer som dras av datorn. Även här kan man alltid dubbelkolla efteråt, det går inte att få en jackpott vinst efteråt då man endast vinner den om man är först med att få bingo inom ett visst antal dragna nummer. Men om du skulle missat att du fått bingo kommer du att kunna checka av mot listan efteråt och i så fall få ut din vinst.