Antal bollar

När man spelar bingo så finns det flera olika varianter att välja mellan, några spelas med 75 bollar, det vill säga att man drar nummer mellan 1 och 75. En del spelas med 90 och några med 80 bollar. Tittar man på de olika bingovarianter som finns på svenska bingosajter så ser man snabbt att det är de med 75 bollar som är vanligast.

75-bollars bingo

I denna kategori där man alltså drar nummer mellan 1 och 75 hittar vi flera av de vanligaste bingovarianterna. Bland annat den vi kallar Klassisk bingo eller Skandinavisk bingo. Som är den bingo vi spelar allra mest. Det är också den de flesta tänker på när de tänker på spelet bingo. Här finns även Variantbingo och Mönsterbingo, i den förstnämnda spelar man flera spel på en och samma bricka. I den andra spelar man på en “vanlig” 75-bollars bricka men ska få ihop ett förutbestämt mönster för att vinna och inte bara “fem i rad”.

90-bollars bingo

I denna kategori så drar man nummer mellan 1 och 90, här hittar vi inte så många av de vanligare bingovarianterna. Men en av dem som vi svenskar gillar att spela är Brittisk bingo. Där ser brickorna lite annorlunda ut än vad vi är vana vid men det är precis lika roligt som all annan bingo såklart och denna variant finns på många svenska bingosajter.

80-bollars bingo

Detta är en relativt ny variant av bingo som du kan spela online. Här drar man nummer mellan 1 och 80. Brickorna har ett rutnät på 4 gånger 4 rader, det finns inte överallt men det är på frammarsch och bli allt vanligare. Man kan säga att det är ett mellanting mellan 75- och 90-bollars bingo.

30-bollars bingo

Detta är en av de allra nyaste bingovarianterna, det går otroligt fort att spela och är riktigt spännande och roligt. Man har endast 9 rutor med nummer på sin bricka och målet är att vara först med att få alla markerade.